Video #tributelengkuas

Blog

.

Dedikasi untuk sahabat…

Yob Peon atau Mat Despatch adalah salah satu karektor komik khazanah seni tanahair ciptaan Allahyarham Abg Yob Lengkuas.

Selain kartunis lejen & ketua editor majalah Ujang danĀ Bekazon, Allahyarham juga merupakan salah seorang artist/partner yang sentiasa menyokong aktiviti2 Comicore Club, malah bersama2 kami bermusafir & buat event di KL, Johor dan Perak.

Sebagai tanda penghargaan, kasih sayang dan brotherhood, kita lukis tribute khas untuk Allahyarham yang telah banyak menabur jasa dan mengangkat seni komik dan kartun disatu tahap yg tinggi.

AL FATIHAH

Sertai Facebook Group Comicore Club untuk menyaksikan artwork dalam video ini.
https://www.facebook.com/groups/comicoreclub/

Read More

Tribute untuk Legend Yob Lengkuas

Blog

Teringat perbualan telefon kami pada tahun 2015 lepas…
M: ….boleh tuan datang Pekan Kartun 2 di kellie’s castle?
L: …ntahlah mior, aku tak taulah dpt pegi kat idok, byk keje ni…
M: Oklah fine, ‘star’kan? mana nk dtg event kat kampung ni. (berseloroh)
L: Ish kamu ni, awok mesti support punye. Ade keje sikit je. InsyaAllah dtg. Mase pekan kartun 1 aku dtg juga biorpun kena kluor duit sendiri.
M: Oh i see…
L: Yelah utk kartun dan komik di Perak aku support kamu dan Zam. kampung aku di Botekan.
Begitulah bermulanya sebuah teamwork dengan legend Yob Lengkuas. Banyak projek buat sama2 dan belajar dr arwah dalam masa perkenalan sejak tahun 2014.

.

.

.

Antara aktivit2 yg bersama dengan Yob Lengkuas;
1) Pekan Kartun 2014 – Port Ipoh
2) Pekan Kartun 2015 – Kellie’s Castle
3) Pekan Kartun 2016 – Por...

Read More

Perutusan sempena perletakan jawatan dalam Comicore Club Malaysia

Blog


===============================
DUA TAHUN COMICORE CLUB REBOOT
===============================
‘Code name’ projek yang telah diaktifkan setahun yang lepas pada 2/4/15 untuk penstrukturan semula Comicore Club yang pernah menyepi untuk beberapa bulan.

————————————–
PENSTRUKTURAN SEMULA
————————————–
Diilhamkan oleh pengasas Comicore Club, Bophairy. Comicore Club dibahagikan kepada 2 bahagian. Bahagian Pengurusan dan Bahagian Partners/Artist. Bahagian Pengurusan terdiri daripada 5 orang yang ahli Comicore Club telah dipilih berdasar kebolehan dan pengkhususan masing2. Manakala Bahagian Partners/Artist terdiri daripada sukarelawan yang turut serta dalam aktiviti2 Comicore Club.

Dasar pengkorporatan bermula apabila Bahagian Pengurusan Comicore Club telah didaftar di SSM sebagai Comicore Creati...

Read More