Tag encikmeor

Apa yang saya buat dalam masa 24 jam sebelum bersara dari penggiat komik?

Nightmare tadi tentang apa yang saya nak buat 24 jam sebelum berhenti sebagai aktivis komik.

  1. Handover portfolio pada orang yg tak sudi.
  2. Tulis artikel mengenai kenapa penggiat komik Malaysia susah nak bersatu.
  3. Siapkan 2-3 proposal lagi. Antara proposalnya adalah Proposal selamatkan persatuan pelukis komik + penubuhan koperasi Pelukis komik, tabung pelukis komik Malaysia (pengecualian cukai korporat) dan anugerah komik online Malaysia.
  4. Minta autograf dari kartunis2 kegemaran. i.e Tembakau & Lengkuas
  5. Kawan2 datang menasihatkan supaya jgn berhenti.
  6. Jumpe haters, haters suke bila dengar saya nak berhenti.
  7. Save semua foto/keratan akhbar yang ada berita tentang aktiviti2 yg pernah buat.
  8. Tutup facebook, instagram, blog dan keluar chat room berkaitan komik.
  9. Lepak di mamak kali terakhir sambil drink and draw dgn comicore club.
  10. Menangis di tepi jalan selepas balik dari drink and draw. Sedih sampai pedih.

Terjaga.

Mimpi rupanya.

#life #encikmeor4life

 

 

Tags

Pejuangan belum selesai, tetapi saya…

Selesai sahaja gilang gemilang Pekan Kartun #4 di Taiping, saya terus balik ke KL pada malam Ahad lepas. Kemudian seminggu outstation Melaka keje audit certification agency utk project treatment plant. Jumaat malam nanti, saya akan balik KL sebentar untuk berjumpa dengan prospek TupaiTV. Kemudian baru boleh balik untuk jumpe family yang sudah 2 minggu tidak jumpa 😭

Sambil2 buat Pekan Kartun #4 yg lepas, team dalam perancangan untuk projek comicoaching ke Kuching dan JB. Selain itu, proposal Road To Pakoban 2017, Anugerah Komik Online, persiapan untuk inkramadan, dan banyak lagi proposal lain utk projek2 yg tidak tahu berjaya ke tak. Tidak lupa juga projek2 sampingan yang masih belum disiapkan.

.

.

Rindu pada family tidak pernah terubat.

Dapat jumpa sehari dua hari je.

T_T

That’s life

.

 

Tags,

Kisah Saya & Awak: First date


Flashback 14 Februari 2009

 

“Apa kate kalau kite g tgk wayang ?”

“…xmau lah awk, scarylah…”

“…jln2 kat J.J…?”

“…em, kat Ipoh nie asyik2 tempat tue je….”

“Ape kate kalau kita g oldtown kat depan padang Ipoh tue. Tempat tue sgt2 romantik…”

“Macamna nak pegi? Saye xpenah g lah awk…”

“Susah juga nak terangkan. Xpelah, nantikan sy ambil awk kat umah awk…”

“Erk, jgnlah, scarylah. Sy g sendirilah. Sy naik kete sendiri. Awk naik kete awk.”

“Erm…. oklah2 awk… awk setkan tempat dan mase jumpe kalau gitu2….”

 

Tags, Read More